Новини

ПИН КОНСУЛТ изгради соларна система за собствени нужди във Варна

Компанията проектира, изгради и въведе в експлоатация фотоволтаична централа за собствени нужди на покрива на складова база във Варна. На съществуващия 400m2 керемиден покрив са монтирани 126 панела с обща мощност 30kW. Системата е присъединена към електроразпределителната мрежа, като излишната енергия се продава на ЕнергоПро по преференциална цена.

Според Управителя на фирмата инж. Николай Петров подобен род фотоволтаични системи за собствени нужди, присъединени към мрежата са рентабилна инвестиция с оглед на постоянно нарастващите цени на електроенергията. При системите с мощност до 30kW, процедурата за присъединяване към електропреносната мрежа е опростена. При тях има постоянна обезпеченост с енергия на обектите и в сравнение с автономните фотоволтаични системи с акумулаторни групи експлоатацонните разходи са по-ниски.

Фотоволтаичните централи осигуряват електроенергия, която на практика се използва във всички сектори на селско стопанства, преработвателната и производствената промишленост, както и в дома. Те могат да бъдат изграждани както за основно захранване с електроенергия, така и като резервен източник на захранване за предприятия с непрекъснат цикъл на работа.

Още

Стартира изпълнение на проект по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“

П И Н КОНСУЛТ EООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-1.005-0283-C01 по проект „Разработване на прототип на Електромагнитен генератор на топлинна енергия”

П И Н КОНСУЛТ EООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-1.001-0398-C01 по проект „Внедряване на иновативен продукт „Дозираща помпа за течности и масла”

Наша цел е да поддържаме високо качество и коректен срок на изпълнението - интервю на сп. АГРОБИО ТЕХНИКА

 

Енергийната ефективност е от изключителна важност - интервю на сп. ЕНЕРГИЯ

 

ПИН КОНСУЛТ изгради 30 kW соларна система за собствени нужди във Варна

 

Селското стопанство има голям енергиен потенциал - интервю на сп. АГРОБИО ТЕХНИКА

 

Ново поколение конструкции за фотоволтаични електроцентрали

 

Фирма ПИН КОНСУЛТ с нова услуга