Новини

Наша цел е да поддържаме високо качество и коректен срок на изпълнението

Разговор с г-н Николай Петров, Управител на ПИН Консулт

Г-н Петров, вече повече от 10 години фирма ПИН Консулт се занимава с проектиране и изграждане на фотоволтаични системи. Каква равносметка можете да направите?

За този период ПИН Консулт изгради редица фотоволтаични централи, в това число върху покриви и фасади на съществуващи сгради, като общата инсталирана мощност на обектите е над 700kW. Голяма част от реализираните от фирмата фотоволтаични системи са финансирани по различни оперативни програми, в това число и по предходните приеми от Програма за развитие на селските райони.

Днес се стремим да предложим комплексно решение при проектирането и изграждането на фотоволтаични системи – от първоначалния анализ на енергопотреблението на конкретния обект за определяне оптималната мощност на фотоволтаичната инсталация, през цялостното проектиране и подготовка на документация за електроразпределителното дружество, изграждане „до ключ“ на фотоволтаични централи за производство на енергия за собствено и резервно захранване и присъединяване към електропреносната мрежа.

Какви са Вашите наблюдения при използването на възобновяема енергия в селското стопанство?

За производствени и преработвателни предприятия и животновъдни ферми, фотоволтаичните системи за основно и резервно захранване са необходимост за постигане на по-високо ниво на енергийна ефективност.

През последните години се наблюдава нарастване на интереса за изграждане на фотоволтаични централи на покриви и фасади с мощност до 30kW, тъй като при тях е по-облекчена процедурата по подготовка на документацията и присъединяването към енергийното дружество.

От друга страна, в сектора на преработвателната промишленост реализирахме редица проекти, поради интереса на бизнеса за изграждане на фотоволтаични централи с по-голяма мощност за производство на електроенергия за покриване на собствената консумация. Същевременно пазарните анализи показват, че поради дългия експлоатационен период на тези инсталации, инвестицията в подобен род съоръжения е икономически оправдана. Допълнително стимулиране за земеделските стопанства и преработвателни предприятия е възможността да кандидатстват за финансиране за изграждане на фотоволтаични системи за собствени нужди по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Кои ваши решения представляват най-голям интерес за фермерите?

Работата ни в сектора на селското стопанство, в това число и по мерките на Програмата за развитие на селските райони, показва, че селското стопанство е динамично развиващ се сектор не само по отношение внедряването на нови технологични решения, но и в търсенето на комплекси решения за постигане на максимални енергийни спестявания.

Фирмата ни вече има и богат опит в изграждането на фотоволтаични системи с акумулаторни батерии, които са подходящи не само за автономно захранване на обекти, но и са удачен избор при необходимост от непрекъснат производствен цикъл и осигуряват резервно електрозахранване, особено в райони, където често се случват аварии и се преустановява захранването. Познанията ни в областта на енергийната ефективност и възобновяемата енергия ни дават възможност да превърнем алтернатичните източници в работеща конвенционална система за задоволяване на енергийните нужди както на малки обекти, така и на големи промишлени системи.

Какви са очакванията Ви за развитие и през новата 2018 година?

Ние се стремим да подпомогнем нашите клиенти и партньори на всеки етап от процеса на реализиране на инвестиции в енергийна ефективност и производство на електроенергия от ВЕИ. Наша цел е да поддържаме високо качество и коректен срок на изпълнението с цел максимално удовлетворяване потребностите на клиентите. Развитието на компанията се дължи на нашите клиенти, които сами градят имиджа ни.

Още

Стартира изпълнение на проект по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“

П И Н КОНСУЛТ EООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-1.005-0283-C01 по проект „Разработване на прототип на Електромагнитен генератор на топлинна енергия”

П И Н КОНСУЛТ EООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-1.001-0398-C01 по проект „Внедряване на иновативен продукт „Дозираща помпа за течности и масла”

Наша цел е да поддържаме високо качество и коректен срок на изпълнението - интервю на сп. АГРОБИО ТЕХНИКА

 

Енергийната ефективност е от изключителна важност - интервю на сп. ЕНЕРГИЯ

 

ПИН КОНСУЛТ изгради 30 kW соларна система за собствени нужди във Варна

 

Селското стопанство има голям енергиен потенциал - интервю на сп. АГРОБИО ТЕХНИКА

 

Ново поколение конструкции за фотоволтаични електроцентрали

 

Фирма ПИН КОНСУЛТ с нова услуга